Agenda

5-2025JUNY de 20257-2025
DlDtDcDjDvDsDg
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

No hi ha cap activitat

Notícies

L'èxit de la III Xarel·lada anima a ampliar continguts i espais per a l'edició de 2016

29.06.2015


La III Xarel·lada es va celebrar el passat dissabte 27 de juny tal i com estava previst en dos parts.

La Xarel·lada Cultural pel matí, que va omplir la Sala de Sessions de l'Ajuntament de Cunit en la Xerrada col·loqui 'La història del Xarel·lo', a càrrec de Dani López, llicenciat en Història Antiga per la Universitat de Barcelona; arqueòleg professional especialitzat en estudis paleocarpològics dintre de la disciplina de l'arqueobotànica. Des del 2005 ve participant com a codirector en el jaciment protohistòric de la Font de la Canya a Avinyonet del Penedès, lloc on s'han localitzat les llavors de raïm més antigues, segle VII a C, mai trobades fins ara a Catalunya.

La sortida i visita a les vinyes de Cunit que produeixen vi amb raïm de la varietat xarel·lo i el jaciment iber del Fondo del Roig, també va ser tot un èxit així com el Tast amb Xarel·lo, al 'xiringuito' del restaurant L'Arrosseria pels assistents a la ponència.

Ja per la tarda la Xarel·lada Gastronòmica va comptar amb la Mostra de Xarel·los de 10 cellers del Penedès amenitzats amb un grup de jazz. Els restaurants participants així com els bodeguers han destacat la bona experiència i la bona acollida per part del públic.

La Xarel·lada del Penedès Marítim és una iniciativa inèdita que va començar ara fa 3 estius, a iniciativa de la sommelier Carme Garcia, qui juntament amb la regidoria de Turisme i Patrimoni, van crear un esdeveniment enològic, gastronòmic i cultural que després de la 3ª edició l'Ajuntament repensarà pel que fa a l'ampliació de continguts i d'espais arran de l'excel·lent acollida.

Aquesta Festa del Xarel·lo es viu a la vinya, però també a la vora del mar de forma estratègica amb l'objectiu de promocionar i difondre el vi com a producte autòcton de la regió alhora que es dinamitza el litoral del nostre municipi amb una atractiva activitat.

La Festa ha comptat amb la col·laboració de la Denominació l'Origen Penedès, dels restaurants del municipi L'Arrosseria, la Pizzeria Restaurant Mistral, Ronsito Gastrobar, Bar Travesas i Casa Carmiña de Castañeira. A més, la Festa compta amb 10 cellers elaboradors de la varietat Xarel·lo, com són Mas Candí, Finca Viladellops, Castellroig, Vilarnau, Agustí Torelló, Jané Ventura, Sicus, Clot de les Soleres, Partida Creus i Avgvstvs Forvm (5 més que l'edició de 2014).

Amb aquesta activitat es continua apostant per a consolidar la marca PENEDÈS MARÍTIM, vinculant la imatge del territori a un concepte territorial com és el Penedès, carregat de valor afegit. Aquest es defineix al llarg de la seva història, tradicions i que es materialitza en un paisatge peculiar i una identitat ben definida, aprofitant també la Denominació d'Origen Penedès.

Jaume Casañas, regidor de Turisme i Patrimoni, afirma que "La bona acollida i la resposta excel·lent tant dels establiments participants com del públic, ens animen a buscar nous continguts i més espais on celebrar activitats relacionades amb el Xarel·lo que consolidin aquesta Festa com a un dels atractius turístics del nostre territori".


L'actualitat de Cunit al teu e-mail

Fes click aquí!

L'actualitat de Cunit al RSS

Fes click aquí!