No hi ha cap activitat
26.06.2015
La III Xarel·lada es durà a terme a la vora del mar de forma estratègica amb l'objectiu de promocionar i difondre el vi com a producte autòcton de la regió alhora que es dinamitza el litoral del nostre municipi amb una atractiva activitat. L'emplaçament del tast i de la mostra de xarel·los serà al Passeig Marítim, entre els carrers Les Sorres i Amílcar Barca.
El proper dissabte 27 de juny, Cunit acollirà la III Xarel·lada al Penedès Marítim. Una activitat organitzada conjuntament per l'Ajuntament de Cunit, des de la regidoria de Turisme i Patrimoni, i per la reconeguda sommelier Carme García Cazorla vinculada a Cunit, i que compta amb la col·laboració de la Denominació l'Origen Penedès, dels restaurants del municipi L'Arrosseria, la Pizzeria Restaurant Mistral, Ronsito Gastrobar, Bar Travesas i Casa Carmiña de Castañeira. A més, la Festa compta amb 10 cellers elaboradors de la varietat Xarel·lo, com són Mas Candí, Finca Viladellops, Castellroig, Vilarnau, Agustí Torelló, Jané Ventura, Sicus, Clot de les Soleres, Partida Creus i Avgvstvs Forvm (5 més que l'edició de 2014).
La III Xarel·lada es durà a terme a la vora del mar de forma estratègica amb l'objectiu de promocionar i difondre el vi com a producte autòcton de la regió alhora que es dinamitza el litoral del nostre municipi amb una atractiva activitat. L'emplaçament del tast i de la mostra de xarel·los serà al Passeig Marítim, entre els carrers Les Sorres i Amílcar Barca.
Amb aquesta activitat es continua apostant per a consolidar la marca PENEDÈS MARÍTIM, vinculant la imatge del territori a un concepte territorial com és el Penedès, carregat de valor afegit. Aquest es defineix al llarg de la seva història, tradicions i que es materialitza en un paisatge peculiar i una identitat ben definida, aprofitant també la Denominació d'Origen Penedès.
Les activitats d'aquesta III Festa del Xarel·lo començaran amb la Conferència - col·loqui 'La història del Xarel·lo', a la Sala de Sessions de l'Ajuntament a partir de les 10.30h, a càrrec de Dani López.
Dani López és llicenciat en Història Antiga per la Universitat de Barcelona. Arqueòleg professional especialitzat en estudis paleocarpològics dintre de la disciplina de l'arqueobotànica. Des del 2005 ve participant com a codirector en el jaciment protohistòric de la Font de la Canya a Avinyonet del Penedès, lloc on s'han localitzat les llavors de raïm més antigues, segle VII a C, mai trobades fins ara a Catalunya.
En acabar, sobre les 12.00h, es farà una sortida en bus per a conèixer les vinyes de Cunit que produeixen vi amb raïm de la varietat xarel·lo i el jaciment iber del Fondo del Roig.
A les 13h tindrà lloc el Tast amb Xarel·lo, al 'xiringuito' del restaurant L'Arrosseria pels assistents a la ponència. Cal inscripció prèvia a turisme@cunit.cat.
I ja per la tarda, a partir de les 19h i fins les 23h, es podrà visitar la Mostra de Xarel·los de bodeguers del Penedès amenitzats amb grup de jazz (21h a 23h) i tast de tapes dels restauradors participants. Preu del tiquet: 10€, que inclou 3 copes de vi + 2 tapes + copa de regal. Tiquets anticipats a L'Arrosseria, Passeig Marítim, 57. Tel 977 160 291 info@larrosseria.com
La Xarel·lada, una iniciativa inèdita al Penedès Marítim
La primera experiència va ser fa tres anys, una idea promoguda per la regidoria de Turisme i la reconeguda sommelier vinculada amb Cunit, Carme García. La feina conjunta amb la Denominació d'Origen Penedès, va permetre celebrar la I Xarel·lada al Penedès Marítim i fruit del bon resultat i de la bona acollida també de la segona edició l'any 2014, el proper 27 de juny es celebrarà la tercera edició al nostre municipi.
Jaume Casañas, regidor de Turisme i Patrimoni, afirma que "La celebració de la tercera edició de la Xarel·lada de Cunit és una mostra que aquesta iniciativa ha tingut una bona acollida des del primer moment. Aquest any a més comptem amb la participació de més cellers del territori que donen més presència i més entitat a la Festa del Xarel·lo del Penedès Marítim".
L'actualitat de Cunit al RSS
Fes click aquí!