No hi ha cap activitat
16.06.2016
El proper dissabte 25 de juny, Cunit acollirà la IV Xarel·lada al Penedès Marítim, la única Festa del Xarel·lo a tocar del mar. Aquest és el quart any que el municipi ofereix un espai de trobada de vins de la varietat Xarel·lo acompanyats d'un bon tast dels restauradors del municipi.
La iniciativa va néixer l'any 2012 de la mà de la sommelier cunitenca Carme Garcia juntament amb la regidoria de Turisme i Patrimoni de l'Ajuntament de Cunit amb l'objectiu de crear un espai de reconeixement al vi del Penedès i en particular al Xarel·lo.
La Xarel·lada es celebra a la vora del mar, precisament amb la voluntat de promocionar el vi com a producte autòcton de la regió del Penedès que combina interior i costa.
L'emplaçament del tast i de la mostra de xarel·los serà al Passeig Marítim, entre els carrers Les Sorres i Amílcar Barca.
Aquesta edició compta amb la participació de L'Arrosseria, Pizzeria Mistral, Ronsito Gastrobar, Bar Travesas-Casa Carmiña da Castañeira, Forn i Pastisseria Casas i Forn i Pastisseria Vilamajó.
El Xarel·lo provindrà dels 11 cellers elaboradors AT Roca, Castellroig, Celler Mas Candi, Clot de les Soleres, Esteve i Gibert, Finca Vilallops, Jané Ventura, Oriol Artigas, Partida Creus, Sircus i Torre del Veguer.
Jaume Casañas, regidor de Turisme i Patrimoni, explica que “Apropar el vi a la vora del mar és una bona manera de mostrar la realitat del Penedès, dels atractius i potencials tant de l’interior com de la zona marítima. La Xarel.lada és la Festa en la qual el vi és el protagonista, al qual acompanyarà un bon tast de la nostra gastronomia de la mà de restauradors i pastissers locals, a qui vull agrair la seva participació; de la mateixa manera que als 11 cellers del territori i, com no, a la nostra sommelier Carme Garcia, qui any rere any s’aboca amb el seu entusiasme per l’enologia fent que la Xarel·lada de Cunit sigui ja un lloc de trobada referent”.
Iniciativa inèdita al Penedès Marítim
Amb aquesta activitat es continua apostant per a consolidar la marca PENEDÈS MARÍTIM, vinculant la imatge del territori a un concepte territorial com és el Penedès, carregat de valor afegit. Aquest es defineix al llarg de la seva història, tradicions i que es materialitza en un paisatge peculiar i una identitat ben definida.
Programa
Les activitats d'aquesta IV Festa del Xarel·lo començaran amb la Conferència - col·loqui 'La història del Xarel·lo', a partir de les 10.30h, a càrrec de l'arqueòleg Dani López i de Gerard Jané, del Celler Jané Ventura. Enguany, una de les novetats és la ubicació d'aquesta Conferència que es celebrarà a Casa Marquès (C Joan XXIII, 1)
(https://www.google.es/maps/place/Carrer+Joan+XXIII,+8,+43881+Cunit,+Tarragona/@41.1983912,1.631583,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x12a3892899e92a33:0xd0b58b4d85625e0e!8m2!3d41.1983872!4d1.6337717
Dani López és llicenciat en Història Antiga per la Universitat de Barcelona. Arqueòleg professional especialitzat en estudis paleocarpològics dintre de la disciplina de l'arqueobotànica. Des del 2005 ve participant com a codirector en el jaciment protohistòric de la Font de la Canya a Avinyonet del Penedès, lloc on s'han localitzat les llavors de raïm més antigues, segle VII a C, mai trobades fins ara a Catalunya. )
En acabar, sobre les 12.00h, es farà una sortida en bus per a conèixer les vinyes de Cunit que produeixen vi amb raïm de la varietat xarel·lo i el jaciment iber del Fondo del Roig.
A les 13h tindrà lloc el Tast amb Xarel·lo, al 'xiringuito' del restaurant L'Arrosseria pels assistents a la ponència. Cal inscripció prèvia a turisme@cunit.cat.
I ja per la tarda, a partir de les 19h i fins les 23h, es podrà visitar la Mostra de Xarel·los de bodeguers del Penedès amenitzats pel Dj Andreu (21h a 23h) i tast de tapes dels restauradors participants.
Preu del tiquet: 12€, que inclou 3 copes de vi + 2 tapes + postre + copa de regal. Tiquets anticipats a L'Arrosseria, Passeig Marítim, 57. Tel 977 160 291 info@larrosseria.com
L'actualitat de Cunit al RSS
Fes click aquí!