Projecte Meduses 2011

01.06.2011 - 30.09.2011


Control i informació de la presència de meduses a les platges de Cunit

Durant la temporada d’estiu és força comuna la presència de meduses a les nostres platges. L’Ajuntament, de manera conjunta amb el servei de salvament i socorrisme, col·labora amb l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Institut de Ciències del Mar en quant a l’observació de meduses a les nostres platges.

Cal esmentar que la zona litoral de Cunit a Calafell es troba entre les 3 primeres de Catalunya en observació de meduses.

L’objectiu recau en elaborar protocols i establir criteris d’actuació en cas de la presència de meduses.

Amb freqüència setmanal, es recullen les dades d’observació de l’estat de la mar i de la presència o absència de meduses, i aquestes són enviades a l’Institut de Ciències del Mar del CSIC.

En diferents equipaments municipals s’han distribuït uns pòsters que són informen, en format guia, sobre les meduses i altres organismes gelatinosos, que ens poden ajudar a identificar-les i conèixer el seu grau de perillositat.

Actualment, al Mediterrani, es coneixen unes 300 espècies, de les quals bona part d’elles viuen suspeses en les masses d’aigua per la seva flotabilitat. Les espècies que es troben amb major freqüència són Pelagia noctiluca (en l’actualitat la més freqüent en moltes zones de la Costa Catalana), Rhizostoma pulmo, Cotylorhiza tuberculata i Aureliaaurita.

En cas d’avistament de meduses s’informarà amb els diversos medis de comunicació del que disposa l’Ajuntament. Així mateix es demana a la ciutadania que quan es detecti la presència de meduses, facin l'avís als serveis de salvament i socorrisme de les nostres platges.

 

 


L'actualitat de Cunit al teu e-mail

Fes click aquí!

L'actualitat de Cunit al RSS

Fes click aquí!