Paisatge

La notable varietat del relleu de Cunit juntament amb els diferents usos del sòl conformen diferents paisatges, en un marc territorial força reduït. El paisatge és un element viu amb constant transformació per la interacció de l'activitat humana sobre el medi natural.

Podem distingir a Cunit fins a 4 paisatges característics:

El paisatge litoral

El paisatge litoral

Format exclusivament per la façana costanera, constituïda per la seva platja continua de sorra fina i poc pendent, de 2,5 km. de longitud i una amplada variable que va dels 10 o 15 m. en els trams més estrets fins els 150 m. El tret diferenciador d'aquest paisatge litoral cunitenc ve donat per la presència dels 7 espigons, que li donen una forma de petites cales semicirculars.


El paisatge urbà

El paisatge urbà

Típic paisatge profundament transformat per l'activitat humana i que presenta variacions d'una zona a altre, i que en tots els casos és un conjunt d'edificacions, carrers, avingudes, places i zones verdes.


El paisatge agro-forestal

El paisatge agro-forestal

Aquest és el paisatge tradicional i característic de gran part del terme de Cunit, que alterna parcel•les de conreu i petites masses forestal junt amb masies aïllades, és l'herència del passat recent que mostra la que va ser la principal activitat econòmica, l'agricultura, a Cunit fins els anys 70. És un paisatge en retrocés, que cada cop ocupa menys extensió, però que encara permet gaudir d'un paisatge característic, atractiu i que varia en les diferents èpoques de l'any. Els seus elements més característics són les masies i els murs de pedra seca.


El paisatge de muntanya

El paisatge de muntanya

Es redueix a les zones més muntanyoses del municipi, caracteritzats per turons arrodonits, amb pendents notables, terrenys pedregosos i abundant vegetació que constitueix una de les zones més atractives properes al litoral i en excel•lent estat de conservació.

Els elements més destacats són els boscos de pins, la zona de Puig de Tiula i el turó de l'Avenc. On destaca l'Avenc de Sant Antoni, un apetita cavitat amb dues galeries i una profunditat màxima de 40 m. amb formacions calcàries d'estalactites i estalagmites.


 

Més informació

L'actualitat de Cunit al teu e-mail

Fes click aquí!

L'actualitat de Cunit al RSS

Fes click aquí!