Caminada Verda. Avenc de St. Antoni

24.09.2011 - 24.09.2011 (09:00 h - 13:00 h)

Ubicació: Plaça de la Vila41.198379*1.634457


Es tracta d'una activitat oberta a tot el públic, amb l'objectiu de promocionar el medi natural de Cunit juntament amb el seu paisatge característic agro-forestal. Són 11 km de recorregut de desnivell i dificultat baixa, passant pels llocs de major interès natural, històric i cultural d'aquest municipi. Per primera vegada, es durà a terme un recollida voluntària de residus al llarg de tot el recorregut.

La mobilitat sostenible aporta, implícits, altres beneficis més enllà de l’estalvi energètic i reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle, com ho és fer una activitat saludable, ja sigui anant a peu, en patinet o bicicleta, a banda d’estar en contacte amb l’entorn, sobre tot si ens trobem en un medi rural o forestal.

En aquest sentit, dins dels actes de la Setmana de la mobilitat sostenible i segura, que arriba ja a Cunit a la cinquena edició s’ha programat una caminada popular, totalment oberta a tots els públics i inclosa també en la programació anual del Tot Natura, dins del terme municipal de Cunit, per divulgar el medi natural de Cunit amb el seu paisatge característic agro-forestal.

Aquesta caminada, d’uns 11 km. de desnivell i de dificultat baixa, recorrerà els indrets de major interès natural, històric i cultural, passant pel Jaciment Íber del Fondo del Roig, l’Avenc de Sant Antoni i algunes de les principals masies de la zona agrícola de Cunit. 

Així mateix, aquesta iniciativa permet fomentar el fet de caminar a la vegada que promou els valors de conservació i respecte per la natura. 

Es procedirà per primera vegada a recollir els residus que es vagin trobant pel camí i a l’entorn de l’Avenc de Sant Antoni. Aquests residus es dipositaran en un punt perquè l’empresa encarregada els pugui recollir i es pesarà la quantitat de residus recollits. 

Es tracta d’una activitat completa i que, per primera vegada, s’efectua una recollida voluntària de residus en el medi natural.

La caminada tindrà lloc el proper dia 24 de setembre, amb sortida de la Plaça de la Vila, a les 9 h. L’organització facilitarà guants i bosses industrials de residus per efectuar l’activitat. Cal portar l’esmorzar, aigua i calçat adequat.




Llistat de documents associats

    L'actualitat de Cunit al teu e-mail

    Fes click aquí!

    L'actualitat de Cunit al RSS

    Fes click aquí!