El Riu Brugent

07.07.2012 - 07.07.2012 (07:00 h - 14:00 h)

Ubicació: Ajuntament de Cunit41.198218*1.634704


Bonica i agradable travessa per les muntanyes de Prades entre Mont-ral i Capafonts, passant per la Serra de l'Embestida i resseguint el curs alt del riu Brugent.

Aquest proper dissabte 7 de juliol, dia de Sant Fermí, farem una sortida matinal amb autocar, sortint de Cunit a les 7.00h de la Plaça de l'Ajuntament. La travessa ens portarà al curs alt del riu Brugent, entre Mont-ral i Capafonts.

Es tracta d'un recorregut atractiu per les muntanyes de Prades, començant a l'Alt Camp i acabant al Baix Camp, de 13 km. de longitud, i creuant diverses vegades el riu Brugent, per finalitzar a Capafonts. El desnivell és de 410m. de pujada i 440m. de baixada, per una zona atractiva i força boscosa, plàcisa i poc concorreguda. La dificultat d'aquesta sortida és baixa.

 

Avançar-vos que el dia 14 de juliol tindrà lloc l'ascensió al Cambre d'Aze, amb una preciosa circular al voltant d'Eyna, que ha de servir com a preparació per la fantàstica travessa del juliol, que enguany anirà de Panticosa fins al Pont d'Espanya, passant per Bujaruelo, Gavarnie i el Vignemale.

La sortida del dia 14 de juliol serà amb autocar i de dia complet, sortint a les 6.30h de Cunit, amb un recorregut de 9,5km. i un desnivell de 1000m. tant de pujada com de baixada. La dificultat d'aquesta sortida és mitjana. Es tracta d'un recorregut atractiu de la Catalunya nord, amb una bonica i fàcil cresta que ens permet gaudir de la cerdanya franecsa en un paratge excepcional.

 

Hi ha places disponibles per les dues sortides. Cal fer inscripció prèvia mitjançant correu electrònic a mediambient@cunit.cat, o bé per telèfon al 977676318.

 

Us avancem que en breu rebreu el programa complet de la travessa del 16 al 21 de juliol, per la qual hi ha places disponibles. De manera breu, us informem que el programa és el següent:

Dia 1; Travessa preparatòria a concretar entre un recorregut circular per Formigal o una travessa entre Jàcenas i Boltaña. Nit a la Casa de Piedra de Panticosa.

Dia 2; Panticosa-Bujaruelo. Nit a San Nicolàs de Bujaruelo.

Dia3; Bujaruelo-Gavarnie per Bernatura i la Canau. Nit a l'Hotel Le Taillon de Gavarnie.

Dia 4; Gavarnie-Ref de Baysellance.

Dia 5;Ref Baysellance-Vignemale (Petit Vignemale o Pique Longue, en funció de les condicions). Nit a Les Oullets de Gaube.

Dia 6; Les Oullets de Gaube-Pont d'Espanya. Retorn a Cunit.

 

P.D. Permeteu-me des d'aquí, evocar un sincer i emotiu record al meu bon amic Toni Nadal, mort ahir al Contraig mentre feia els Carros de Foc. Sempre caminarem junts Toni.

L'actualitat de Cunit al teu e-mail

Fes click aquí!

L'actualitat de Cunit al RSS

Fes click aquí!