Cunit té, com a població provinent de la pagesia, dues festivitats que coincideixen en èpoques de l'any on les activitats dels conreus tenien històricament especial significació.
Es celebra el segon cap de setmana de juliol, en honor al seu patró, Sant Cristòfol.
L'acte central és la missa de Sant Cristòfol, la qual es realitza diumenge i en acabar es porta a terme la benedicció de vehicles de qualsevol tipus.
Són quatre dies per gaudir d'espectacles, música, concerts i manifestacions tradicionals per conformar una festa que té en la participació popular el seu element identificador i que carrers i places són el punt de trobada de tots els cunitencs i cunitenques.
Els carrers s'omplen de gent per acompanyar a la cercavila de balls populars amb la participació de colles de la cultura popular catalana, així com al correfoc, on el soroll, el ball i el foc dels diables i del bestiari local són l'element essencial i diferenciador.
La música tradicional catalana i la sardana també tenen cabuda mitjançant el concurs de colles sardanistes Vila de Cunit i el concert de dilluns a la nit.
El castell de focs a la platja, les activitats esportives, el ball de festa major del dissabte i la programació infantil del dilluns són els trets importants de la festivitat.
Es celebra el dia 20 de gener, en honor al seu segon patró, Sant Sebastià.
Tradicionalment, aquesta festa es portava a terme en honor a les feines de la pagesia, donat que Cunit es tractava d'un poble on els conreus eren part important de la seva vida econòmica.
És un dia per gaudir de la festa i les manifestacions tradicionals. Es tracta d'una festa amb participació popular, ballades de sardanes i el tradicional concert-vermut.
També es destina un espai pels més joves amb l'activitat "Festa Jove", on es realitza exhibició del bestiari municipal i posterior festa.
L'actualitat de Cunit al RSS
Fes click aquí!